maandag 28 december 2015

One to hug!

In september waren wij uitgenodigd op het trouwfeest van de nicht van meneer.
Het feest was buiten te doen op een prachtige locatie.
Friskes was dat... op een septemberavond.
Gelukkig lagen er fleecedekentjes om de gasten te verwarmen.

Het gelukkige paar was in blijde verwachting en begin deze maand werd de kleine Mona geboren.
Stiekem nam ik mijn dekentje mee naar huis en plande er een naaisel mee.
Toen vorige maand Mind the Whale op de proppen kwam met hun 'One to hug' jasje,
kocht ik het patroon en ook een jasje werd geboren.Het jasje is omkeerbaar wat erg handig is bij kleine baby's. 
Het patroon gaat van maat 48 tot 86, ik naaide maat 62.


Vorige week kocht ik een Prym tang bij Veritas. Die knoopjes zijn zoveel beter dan de kamsnaps.
No more kamsnapstress for me!
Fleece: Ikea
Gekleurde katoen: Filou and Friends gekocht bij Modecoupon
Patroon: One to hug bij Mind the Whale

zaterdag 26 december 2015

Christmassewing part II: Singapore Soul!

 Voor deze jurk gebruikte ik het patroon Singapore Soul uit 'Urban Style'.
Een nieuw patronenboek van By Eva Maria. De maten gaan van maat tien jaar tot M.

Ik naaide dit jurkje in een S voor mijn smalle schoonzus en paste mij ook.
Na deze pasbeurt versmalde ik de jurk.
Ook de halsboord knipte ik achteraf weg en tekende zelf een beleg.

Eva raad aan om een soepele stof te nemen voor deze jurk,
maar ik deed mijn eigen zin en nam een stijve stof. Dat zou er aan kunnen liggen dat die boord zo wijd is.

 Bij Veritas verkopen ze momenteel blingbling ritsen. Ik sloeg een voorraadje in.


stof: Stoffenspektakel
patroon: Singapore Soul uit Urban Style 
donderdag 24 december 2015

Christmassewing....

 De laatste kerstcadeautjes zijn af.
Dit jaar naaide ze allemaal zelf.
Voor het bovenstuk gebruikte ik het patroon van de Billie van zonen 09.


Het harembroekje is een patroon van the MINIMI project dat ik afgelopen zomer mocht testen.

De sweaterstof kocht ik bij Madeline De Stoffenmadam.


dinsdag 22 december 2015

Een jurkje voor Sprinkle meisje....

Hij is vertrokken.....


In mijn vorige blogpost lazen jullie dat Jules op vakantie vertrok naar Zuid-Afrika.
Ze gaan er onder andere ook op bezoek bij Spesishle, een Zuid-Afrikaans aids-weeskind waar mijn ouders het financieel peterschap van op zich nemen.
Spesishle woont in een weeshuis dat werd opgericht door een vriendin van mijn moeder.

Sprinkle bouwde een opvangcentrum voor Aids-weeskinderen in Bergville, Kwazulu-Natal, Zuid-Afrika. Er kunnen permanent 24 kinderen terecht, dag en nacht. We geven deze kinderen een veilige en warme plek om te wonen en spelen en zorgen ervoor dat ze naar school kunnen gaan. Ze krijgen gezonde voeding, toegang tot gezondheidszorg en alles wat ze nodig hebben. Bovendien organiseren we naschoolse activiteiten, bijlessen wiskunde en Engels en geven ook seksuele voorlichting. Naast deze kinderen is er nog een groot aantal kinderen die na school door ons worden opgevangen. De zorg voor de kinderen ligt in handen van lokaal personeel, mensen uit het dorp. Zo kunnen ze opgroeien binnen hun eigen cultuur. Op regelmatige tijdstippen brengen we een werkbezoek om alles te evalueren en er zijn ook heel vaak Belgische vrijwilligers en studenten aanwezig om enkele maanden een handje toe te steken.

Willen jullie Sprinkle ook graag steunen? Via peterschap of een schenking? Dat kan. Je leest er alles over op hun website: http://www.sprinkle.be/

Aangezien Jules dus zijn adoptie-tante (of hoe noemen we zo iemand???) gaat ontmoeten neemt hij een cadeau mee. Ik naaide de Candyjurk uit La Maison Victor uit een lichte sweaterstof van mondepot.
Ik koos voor veilig en nam een stretchstof, in de hoop dat de jurk zou passen. Het kind is 10 jaar en ik naaide de 12 jaar en verlengde het rokdeel met 3 cm. Fingers Crossed!

Ik gebruikte een zilveren veter uit veritas voor in de tunnel.


Spesishle heeft ook een broertje, dat ventje krijgt een doos Lego van Jules die hij kreeg voor zijn verjaardag. Jules heeft een heeeeeel groot hart en wilde deze graag geven aan een kindje dat geen mama of papa heeft.  Hier zijn kans dus om zijn cadeau af te geven. Hopelijk is hij er blij mee.
maandag 21 december 2015

Reizen naar Zuid-Afrika met kinderen.... oftewel The nightmare before Christmas!

Vrijdag brachten we Jules en mijn ouders naar het vliegveld van Zaventem want ze vertrokken voor een prachtige reis naar Zuid-Afrika.
We waren ruim op tijd en checkten vlot in. Daarna namen we afscheid aan de gate en gingen op weg om Lily op te halen.


Onderweg naar huis belde mijn moeder volledig over haar toeren dat ze het vliegtuig niet op mochten. Ze hadden geen geboortecertificaat van Jules bij.

Ik vroeg dit certificaat al ruime tijd op voorhand aan bij de stad Antwerpen maar had het nooit gekregen. Twee weken geleden belde mijn moeder me op om te vragen of ik dit had. Volledig in paniek deed ik terug een aanvraag online. Online, want volgens de website van de stad was dit de enige mogelijkheid om dat aan te vragen. Nadien keek ik ook nog eens op de website van buitenlandse zaken of er nog documenten waren die ze nodig hadden (Paspoort, kids ID en toestemming van de ouders had ik al)
Op die normaal gezien toch betrouwbare website stond zeer duidelijk dat kinderen onder de twaalf jaar enkel een paspoort en kids ID nodig hebben voor Zuid Afrika. Dat stelde me gerust en deed me niet meer denken aan het geboortecertificaat dat weeral, voor de tweede keer niet in de bus viel.

Terug naar vrijdag. We reden onmiddellijk naar Zaventem, maar het kwaad was al geschied. De bagage werd onmiddellijk van het vliegtuig gehaald en daar stonden ze. Jules huilde tranen met tuiten. Die avond werd nog gezocht naar oplossingen. We werden ook geïnformeerd dat het stadhuis op zaterdag open was. Mijn ouders reden onmiddellijk zaterdagochtend naar daar voor het geboortecertificaat dat ze zo waar op tien minuten in handen hadden. Tien minuten!!!! De vrouw achter de balie zei er nog bij dat dit dus regelmatig gebeurt. 

Ze belden naar het callcenter van Ethiopian Airlines voor een andere vlucht. Zij raadden aan om naar de vlieghaven te gaan en te wachten. Wachten op mensen die niet zouden komen opdagen. Een hopeloze zaak tijdens de kerstperiode en overboekte vluchten. Ondertussen informeerden ze bij Connections voor eventueel een andere bestemming maar ook dit was een hopeloze zaak. Totdat die vriendelijk mevrouw eraan dacht om eventueel vanuit een ander vliegveld te vertrekken. Ze bracht hen naar KLM en daar was de oplossing. Zondagochtend vertrekt er een rechtstreekse vlucht naar Zuid Afrika.
Prijskaartje: 1000€ per persoon EXTRA op de reeds betaalde en verloren vlucht.
SLIK!

Ze boekten de vlucht en zitten ondertussen in Zuid -Afrika. 
Het vele onnodige verloren geld zijn we volgend jaar weer vergeten. De reis is een aandenken voor het LEVEN!!!

Ik mailde ondertussen al naar buitenlandse zaken om alstublieft die verkeerde informatie van hun website te halen. Zij lieten mij ondertussen weten dat hun informatie klopt en kinderen onder de 12 jaar geen geboortecertificaat nodig hebben....
Is Ethiopian Airlines in fout?
Of klopt de informatie van buitenlandse zaken niet?


Jullie zullen denken: "Waarom belden ze niet naar de ambassade?" Of "Waarom ging je niet onmiddellijk naar het stadhuis nadat je het eerste certificaat niet kreeg?"

Wel, daar is het nu allemaal te laat voor. Wat gebeurd is, is gebeurd!

Fijne reis lieve Jules, Oni en Popi! Hopelijk zien jullie the Big Five! 

Dikke kussen XXX

P.S.: Ik publiceer dit verhaal om er voor te zorgen dat andere mensen die op reis gaan met kinderen niet hetzelfde meemaken. Voor dezelfde vlucht hadden andere mensen exact hetzelfde voor.


zondag 13 december 2015

Jules naar Zuid-Afrika....

Het is bijna zover....
Jules gaat op vakantie naar Zuid-Afrika met mijn ouders. The lucky bastard!

De hele kerstvakantie gaan we hem moeten missen, kerstavond en oudjaar incluis.
Maar zo een kans ontnemen van dat manneke, dat zouden we nooit doen.
Zijn ogen gaan waarschijnlijk een aantal keer uit zijn oogkassen vallen als je het mij vraagt.

Voor die trip en vooral voor de safaritrips, naaide ik een hemd.
Ik koos nog eens voor het 'gingerbread' hemdje uit het boek 'Homemade mini couture'. Ideaal voor een safaritrip me dunkt.
Het lievelingsdier van Jules is het jachtluipaard en toevallig vond ik de ideale stof online bij De Stoffenkamer. Hopelijk spot hij er één in real life....De knoopjes kreeg ik van Marte, nadat ik een foto op instagram plaatste van het hemd zonder knopen.vrijdag 11 december 2015

Team Louisa!

Ik was er weer als de kippen bij toen Marte de release deed van de Louisajurk voor tieners en vrouwen. De stof lag al klaar, ik kocht bij Veritas twee van hun nieuwste paneeltjes, zo zacht al satijn! Echt!
En omdat ik de Louisa jurk voor kinderen ook nog getekend had klaar liggen in de juiste maat en nog juist genoeg stof over had krijgt Lily er ook een.
Twinning is winning las ik hier al een aantal keer in Blogland!

Meet team Louisa!Bij de beide versies nam ik dezelfde donkerblauwe satijnpaspel. 

De zoom werkte ik af met de hand, net zoals de handleiding zegt. Geen idee of ik het juist deed, want ik zie nog steeds de garen.

Voor mijn versie koos ik de assymetrische zakken met paspel en kapmouwen. Ik tekende maat 38 maar na de eerste pasbeurt was die toch nog iets te groot. Ik naaide bij iedere naad nog 0,5 cm extra.
Zit als gegoten!


Aan de kinderversie tekende ik zelf kapmouwen, de uitleg vond ik bij Griet.


Indien je ook deze panelen wil gebruiken voor jouw Louisa wil gebruiken, hou er dan rekening mee dat de stof net iets te kort is voor het patroon. Ik ben 1m70 en ik vind de lengte zo perfect!   Normaalgezien kom je met 1 paneel toe voor de basisversie ( ik heb maat38) van de Louisa en als je het beleg uit een andere stof knipt.


Bij JBC vond ik de perfecte broekkousen en cardigan.Stof, paspel en knopen: Veritas
patroon: Louisa dress bij Compagnie Mwoensdag 9 december 2015

Op de koffie bij 'Jongens toch!'

Toen ik een bericht kreeg van Katrien van de gloednieuwe stoffenwebshop 'Jongens toch!' om koffie te komen drinken én een stof te kiezen kon ik natuurlijk geen NEE zeggen.

We praatten over koetjes en kalfjes, stoffen en naaien. 
Ik koos voor de 'Big city skyline', een prachtig paneel uit de collectie van Alexander Henry.

Het 'gingerbread' patroon uit 'Homemade Mini Couture' kwam terug uit de kast en twee uurtjes later had Jules weer een nieuw hemd. Ik maakte ook een skyline met washitape op onze muur. Ideetje van pinterest.


Katrien liet haar mooie collectie vintageknopen zien en ik koos er de mooiste uit.
Stof: Big City Skyline bij Jongens Toch!
patroon: Gingerbread hemd uit Homemade Mini Couture

donderdag 3 december 2015

NINA love....

Vorige maand reed ik samen met Marie-Paule en Marte naar de booklaunch van 200 jurken in Kortrijk. Een nieuw naaiboek voor mijn collectie! 

Ik hou van rechte jurken, na het naaien van mijn zevende Harlequin had ik nood aan een ander patroon. De Nina jurk uit het boek kwam als geroepen. 

De stof komt uit de voorraad van Mieke die onlangs haar stash van de hand deed en als ik me niet vergis is het er eentje uit de collectie van Fragile.
Ik twijfelde lang of ik er een kraagje zou aannaaien tot ik mijn juwelenschuif nog eens opentrok en dit kraagje herontdekte dat ik een tweetal jaar geleden kocht bij CKS.
Perfect match!

Je zou kunnen denken 'Amai, die strijkt niet zeker?!'
Maar die stof is dus zo.... :-)
En nu wacht ik vol ongeduld op de Louisa voor vrouwen, want de geknipte stof heb ik al gevonden....


woensdag 2 december 2015

DIY: Hobbithole...

Wij hebben een grote tuin waar onze kindjes heel graag in vertoeven.
Het idee ontstond om een boomhut te bouwen,
maar na wat gepin werd er besloten om er een HOBBITHOL van te maken.

We hadden nog wat cederhout over van het renoveren van onze gevel.
Dus meneer ZowieZo werd ingeschakeld voor dit plan.


Vraag me niet hoe hij dit deed. Ik toon jullie enkel foto's.
Maar zo begon het dus...


Het hol ligt een 50 tal cm onder de grond.De volgende stap: een berg zand over het hol en alles zaaien. Maar dat zijn plannen voor de lente....


Het interieur is vrij basic.

Binnenin werden de muren ook afgewerkt met cederhout en een ventilatiesysteem.

Onze kinders zijn blij!!