Het twijfelgeval...

Ergens in januari kocht ik de allermooiste stof ooit. Een stof van Lotte Martens, genaamd 'Clarias', ik kocht er ook nog de uni stof in hetzelfde roze bij en naaide een Ivy jurk uit La Maison Victor.
Het ineen naaien ging vlot, ook ergens in januari.

De pasbeurt daarentegen ging helemaal niet zo vlot en snel, ik paste pas vorig weekend en bij nader inzien vind ik het model toch minder mooi op mijn lijf dan aanvankelijk gedacht.
Ne zak aan mijn lijf, in de mooiste stof.
Daar komt dan ook nog eens bij dat de rugsluiting (haakje) constant loskomt én dat mijn bh zichtbaar is.

Iemand tips om te verbeteren of zou ik deze prachtige stof verknippen en omtoveren tot iets anders?
Ik twijfel nog...


De stof trekt ook wat te hard aan de armsgaten, een meer soepele stof zou misschien toch idealer zijn.En zie... zo spijtig, ik verhoogde nochtans al met 1 cm.Stof: Lotte Martens
patroon: Ivy  jurk uit La Maison Victor

Reacties

 1. Oh spijtig van dat stofje... Is idd niet direct een topper qua model. Ik zou er de schaar in zetten en er een rok van maken. stom he, maar het overkomt iedereen jammer genoeg wel eens....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh ik heb nog zo getwijfeld om deze jurk te maken in die stof. Toch blij dat ik voor de rok ging. Het trekt echt wel onder je armen he... . Ik zou er ook een rok van maken !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De kleur en de stof staat je geweldig! Maar wat het model betreft, moet ik je gelijk geven, het staat te log en je hebt zo'n mooie, slanke lijn! Dus gauw iets anders van maken, zou zonde zijn om het te laten liggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. als je enkel voor de bh een oplossing zoekt dan kan het helpen om aan de zijkant van je rug twee lusjes te naaien waar je je bh sluiting dan door steekt voor je ze sluit. ik weet niet of het in deze stof zal blijven zitten natuurlijk want ik ken ze niet zo goed.
  wel prachtige stof

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het een prachtige jurk. Maar de ervaring leert me dat twijfelgevallen zelden uit de kast gehaald worden. Misschien toch iets anders mee maken? Anders zonde van de stof.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb dat patroontje ook gemaakt , gelukkig in een goedkope stof, en er is werkelijk iets mis mee. Ik heb de grote voering bovenaan eruit gesneden en beperkt tot kleine belegsels, dan trekt het al wat minder tegen. Achteraan heb ik de plooien wat vastgestikt. Maar met die mooie stof vraag ik me af of je van de rugzijde geen eenvoudig model kunt maken. Succes ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Voor je BH zou je binnenin een lusje kunnen vastmaken met een drukknoop (zoals soms ook in jurken op de schouders zit), maar die armsgaten, daar zie ik niet direct een oplossing voor. Aan de borst lijkt het wat te smal, en de armuitsnijding wat te hoog. Jammer van de prachtstof! Ik zou inderdaad voor een tweede leven opteren, hoe spijtig dat ook is!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oei, dit is echt niet jouw model: bovenaan lijkt het mij te klein te zijn (vooral aan de oksels) en te groot ter hoogte van jouw taille en heupen ... En toch denk ik dat je hiermee weg zou kunnen, indien je iets zou verbreden bovenaan en versmallen in de taille , idd spijtig want de kleur staat je super !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oooh wat jammer.... Ik zou er iets anders uit knippen want deze stof staat je echt prachtig! Zo frustrerend als een creatie in werkelijkheid anders uitpakt dan het plaatje in je hoofd. Maar in dit geval zou ik het blad de schuld geven van een slecht patroon ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die Ivy zag ik nog maar zelden iemand flatteren. Maak er een rok van, absoluut! Of een jasje, dan heb je er misschien nog meer deugd van...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Van het logge model kan je zeggen: dat hoort gewoon zo, maar de armsgaten komen niet goed, vrees ik. Ik hoop dat je er nog een tof tweede leven aan kan geven!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zonder bh? :) dan zie je geen bh en trekt het misschien niet meer onder je armen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik zou er ook een rok van maken. jammer dat het model niet flatteert. Een model met een taille erin zou beter zijn voor jou denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Helemaal zonde want de stof staat je schitterend! Meer ruimte aan de borst en minder aan de taille. Als je eventueel nog wat stof overhebt voor een achterkant zou ik de voorkant herwerken tot de Anaïs van Ienemiene of een 200 jurken voorzijde. Als je onvoldoende stof hebt om een nieuwe achterkant te maken, mss kijken hoe je deze achterkant wat kan aanpassen en kan combineren met een nieuwe voorkant? En anders idd een rok of een tas. Deze stof is echt te mooi om er niets meer mee te doen! Veel success!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat jammer van dit mooie stofje.Een rok er van maken?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik heb het beleg een stuk kleiner geknipt, maar een paar cm onder de armsgaten en dan boven mijn borsten langs. Daardoor trok het bij mij niet meer bij de armsgaten. Aan de achterkant heb ik aan de binnenkant twee stukjes doorzichtig elastiek genaaid. De ene kant vastgestikt aan het beleg van de rug (net achter de plooien)en de andere kant aan de naadtoeslag de zijnaden, net onder de armsgaten. Hierdoor wordt het rugpand strakgetrokken en is je bh niet meer zichtbaar. Van de buitenkant zie je het niet, binnenin zie je natuurlijk wel het elastiek, maar ach. Ik hoop dat dit begrijpelijk is :)

  Het is een prachtige stof, dus zonde om de jurk niet te dragen!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. ik snap je teleurstelling! ik vind de stof prachtig en ook zeker vast bij jou passen, maar het model flatteert je idd net ietsje minder, helaas, althans dat is mijn bescheiden mening... Zou je niet, om optimaal van je stof gebruik te maken, kunnen proberen er een rok èn top van te maken. bv. als je enkel de stof van het vorpand voor de top gebruikt, en het achterpand, als je het eruit zou krijgen, gebruikt om een tailleband voor de rok te maken. Je staat zo mooi met die kleuren, zeker aan je gezicht, dus dan is het zo'n zonde dat je enkel een rok zou hebben... Er zijn toch genoeg tops te vinden waar je dit mee zou kunnen doen, bv. die sorbetto top die je al eens maakte. dan laat je die plooi gewoon weg of zo. Anyway, ik zou het zeker proberen :-) Succes ermee!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik ken het. Na 2 maanden heb ik gisteren ook eindelijk foto's laten maken van mijn Ivy "zak". Misschien binnenkort op mijn blog, maar ik twijfel ook...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Tutorial: knoophaarbandje in vijf stappen

Het is hier stil....

The perfect summerdress IV