Een nieuwe start in een internationale school...


Zoals jullie al eerder konden lezen verhuisden wij met ons hebben en houwen naar de andere kant van de wereld 'Maleisië'. De man des huizes zal moeten werken en de kinderen gaan naar een Internationale school. Die school start volgende week al! Jules start in year 3 (3de leerjaar) en Lily gaat naar reception (3de kleuterklas). Ze kijken er erg naar uit, naar die nieuwe school, nieuwe juf, nieuwe omgeving en een nieuwe taal. Ze zullen een taalbad Engels krijgen en volgens experts gaan ze die nieuwe taal binnen drie maanden al onder de knie hebben. Dat dit zal gebeuren met ups and downs en af en toe een traantje, daar zijn we ons bewust van.

Een nieuwe school, daar hoort een nieuwe boekentas bij. 

Ik gebruikte dit patroon al meermaals hier en hier dus dat gaat al vlot. Een duidelijke uitleg met tekeningen en een mooie maar eenvoudige afwerking. Vooral de paspel in de zijpanden maken de tas leuk.Je kan ook kiezen om paspel toe te voegen aan de flap, dat deed ik deze keer niet. De twee schouderriemen zitten vast onder een stuk tassenband wat een leuk effect geeft. Ik kies liever voor grotere klikgespen omdat dat veel gemakkelijker open gaat én op vraag van de dochter. 'Een boekentas die gemakkelijk open gaat, hé, mama?'
'Oké kind, jij vraagt? Ik naai!' Bij al mijn vorige exemplaren en dus ook bij deze gebruik ik voor de voering toile ciree van Petit Pan. Geen stress wanneer die drinkbus weer eens lekt of die brooddoos niet goed dicht is en de boekentas vol choco plakt. Wat water én hopla, weeral proper!
Buitenstof en fournituren: Madeline De Stoffenmadam
binnenstof: Petit Pan
patroon: lielonlineReacties

 1. Naar school in stijl! Wel spannend allemaal, nieuwe taal, nieuwe mensen... Benieuwd hoe ze het gaan ervaren! Veel succes voor de kindjes x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Spannend allemaal! Heel veel succes volgende week op de eerste schooldag :) Het zal heel leerrijk zijn op verschillende vlakken. En met zo'n mooie boekentas komt het goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De eerste schooldag is zoiezo al spannend, zeker in een andere taal en een ander land. Goed gezien van toille-cirée te voorzien aan de binnenkant van de boekentas. Petit pan is altijd scoren. Veel succes daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Veel succes aan de kinderen, wat spannend allemaal. Met deze boekentas gaat jouw dochter al mooi in de kijker lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik had de boekentas al op instagram zien passeren. Ben er eigenlijk verliefd op! Zo mooi!!! Ook super slim om hem binnenin met een afwasbaar stofje te maken. Hopelijk loopt het daar snel vlot op die nieuwe school en met die andere taal! Ik ben benieuwd naar de verhalen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waaw, dat wordt stralen op die 1e schooldag!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Knap in alle opzichten. Knal dat jullie dit doen, knap dat de kids een nieuwe wereld ontdekken, en knappe boekentas :) veel
  Succes op de 1e schooldag :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. In stijl naar school!! Veel succes aan allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtige boekentas! Hopelijk klaar voor een prachtig buitenlands schooljaar!
  Trouwens: Ik stond donderdag in dezelfde winkel en koos ook bijna deze stof. Ik ging uiteindelijk voor eentje van Michael Miller met zoo- dieren (want meer roze voor de dochter). En het patroon dat ondertussen onder mijn machine ligt: hazel :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Veel succes met de eerste schooldagen! De boekentas is alvast een hele mooie start!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik blijf dat het moedigste naaisel ooit vinden, boekentassen. :-) Maar schoon, dat wel!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Tutorial: knoophaarbandje in vijf stappen

Het is hier stil....

The perfect summerdress IV